Pestszentimrei Római Katolikus Plébánia
VisszaElőreKisebb betűméretNormál betűméretNagyobb betűméretOldal nyomtatásaGyengénlátó verzió
Közösségeink

Közösségeink

Ministránscsapat

Vissza

Rózsafüzértársulat

1911. május 10-én alakult meg 15 taggal. "E társulat volt a kis mustármag, melyből egyházközségünk mai virágzó hitélete kinott." Ok szervezték a katolikusokat, a szentmiséket. Ok szerezték be a korai harangokat és legtöbbet tették a templom felépítésében. "Ma a társulat több, mint 100 tagot számlál és szerényen folytatja áldásos működését"- írta a Katolikus Értesítő 1939-es száma. Ez a Pestszentimrei Római Katolikus Egyházközség egyetlen kezdetektől folyamatosan működő egyházi szervezete. Jelenleg (2008-ban) 45 tagot számlál, akik 3 rózsabokorhoz tartoznak. Vezetője Petróczki Sándorné, Panni.

Vissza

Házas hittan

Egyházközségünk és vasárnapi szentmiséink felvállaltan család- és gyermekbarát szeretne lenni, ahol a kisgyermekes családok és házasok is otthon érezhetik magukat. A számos család szüleit a Házas hittan fogja egybe, amely 2004-ben indult, és jelenleg közel 20 házaspár alkotja. Havonként egyszer jönnek össze egy egész péntek estét betöltő találkozásra, melyen minden alkalommal egy-egy házaspár vezeti föl a témát, amit kiscsoportokban beszélnek át, végül közös imával és kötetlen beszélgetéssel ér véget az este. A Házas hittan körébe tartozó családok szervezik nyaranta a plébániai családos tábort, a családos kirándulásokat, és aktívan részt vesznek az egyházközség közös rendezvényein.

Vissza

Néri Szent Fülöp Ifjúsági Kórus

2004 szeptemberében alakult plébániánk gitáros énekkara. Már az első próbán is sok lelkes fiatal gyűlt össze, hogy a zenés szolgálatra gyakoroljon. Azóta is minden vasárnap, reggel 9-kor találkozunk egy egyórás próbára. Rendszeresen énekelünk a vasárnapi 10 órai szentmiséken, ahol kórusunk járul hozzá a szertartás szebbé tételéhez. Koncertet is adunk minden évben, és részt veszünk a kerületi közös ifjúsági rendezvényeken (adventi és nagyböjti ifjúsági találkozók, Élő Rózsafüzér zenei szolgálata, stb.

Egyre több fiatallal bővül csapatunk, furulya, fuvola, gitár, és néha orgona társul az énekhanghoz. Ezért mindenkit szeretettel várunk a  vasárnap, 9 órától tartott próbáinkra, aki kedvet és indíttatást érez a zenével való szolgálatra. Hétköznap is lesznek próbák, de az időpont még függőben van.

2007-ben Néri Szent Fülöp nevét vette föl a kórusunk. Mottónk: "Legyetek jók, ha tudtok."

ifjúsági kórus

Vissza

Jézus Szíve Család

Vissza

Képviselőtestület

Tagok:

 1. Blanckenstein Miklós plébános - hivatalból
 2. Kovács Krisztián - hivatalból
 3. Kovács István - világi elnök
 4. Ágostházy Szabolcs
 5. Berki Bettina
 6. Boda Gabriella
 7. Dr. Fehér Éva
 8. Gorjánácz Mária
 9. Dr. Hős Csaba
 10. Jaszper Mária
 11. Kovács Róbert
 12. Linka Gábor
 13. Linkáné Ács Melinda
 14. Magyari Levente
 15. Papp Julianna
 16. Sánta László
 17. Szarvas Attila

Póttagok:

 1. Lénárt István
 2. Mervay Bence
 3. Seres Tivadar
 4. Deák Péter
 5. Szabó Géza

Vissza

Baba-Mama Klub

Plébániánkon működik Baba-Mama Klub, ahol anyukák közösségben beszélgethetnek házasságról, gyereknevelésről, hitről, megoszthatják egymással nehézségeiket, sikereiket. Az alkalmak hangszeres, játékos mondókázással kezdődnek. J Keddenként 9 órakor a plébánia emeleti termében várják az anyukákat és a babákat a szervezők: Homicsné Erdős Vera (erdos.vera@gmail.com) és Subai Kata (subaikata@gmail.com), illetve a facebookon is megtalálhatóak Pestszentimrei Baba-Mama Klub néven. 

Vissza

BPC (Borozgató Papák Club-ja)

A BPC a BMC, azaz a Baba-Mama Club sikeres összejöveteleinek ihletéből alakult (némi irigységből.. :-)), és az ifjú mamák ifjú férjei számára kínál alternatív fórumot. A BPC az együttléteit szombati kirándulások keretében tölti, és hazánk egy-egy borvidékének pincészetébe látogat el. Így jutott el eddig a Pannonhalmi Apátsági Pincészetbe és Ráckevére, a homoki borok hazájába. A BPC evangéliumi nyitottságára jellemző, hogy tagjai közé következetesen antialkoholista tagokat is jó szívvel befogadott. A BPC Szent Pál apostol atyai tanácsa szerint jár el, amelyet Timóteusnak, kedves tanítványának írt: "Ezentúl ne csak vizet igyál, hanem - gyomrod és gyakori gyengélkedésed miatt " egy kis bort is.”

Vissza

Pestszentimrei Római Katolikus Plébánia, Cím: 1188 Budapest, Nemes u. 17-19.
Tel.: (1) 292-3113, E-mail: pestszentimre.plebania@gmail.com